Children Having Fun And Balancing On Tree In Fall Woodland

Children Having Fun And Balancing On Tree In Fall Woodland

Ack Värmeland du sköna är en mer eller mindre välkänd strof ur landskapssången som många även utanför Värmlands gränser känner till. Landskapets hertig och hertiginna är prins Carl Philip och prinsessan Sofia, två kungligheter som gärna ägnar sig åt de frilufts- och sportmöjligheter som Värmland har att erbjuda. Förutom vandringsmöjligheter, skidspår, skidbackar och flottfärder på Dalälven kan Värmland också erbjuda ett fartfyllt internationellt vinterrally och avkopplande SPA. Vid sjön Frykens nordligaste strand ligger Torsby som också är slutstationen för den enkelspåriga och icke elektrifierade Fryksdalsbanan som går mellan Kil och Torsby.

Mitt i naturen

Närheten till Norge gör att Värmland i allmänhet och Fryksdalen i synnerhet är ett attraktivt område för norrmän att antingen semestra eller köpa sommarhus i. Den ökade turismen syns tydligt i statistiken för svensk hotellnäring och I Torsby har hotell haft fullbelagt under sommarsäsongen. En anledning kan vara det rika djur- och friluftslivet som landskapet har att erbjuda. Vildmark i Värmland anordnar bland annat bäversafari. Deltagarna på safarin samlas i god tid innan mörkret sänker sig och hjälps åt att paddla gummibåten längs med den lugnt strömmande Klarälven. Med lite tur dyker en eller flera bävrar upp i vattenytan eller längs med älvkanten.

Äventyr på hög höjd

Den som inte är så intresserad av stillsamma aktiviteter och djurliv kan istället satsa på en timmerflottfärd längs med Klarälven eller en tur i äventyrsbanan eller både och. Innan du kan börja uppleva delar av livet som timmerflottare måste själva flotten byggas. Och precis som timmerflottarna är du med i processen. Du slipper bekymmer med timmerbrötar och det farliga arbetet att gå runt uppe på de flytande stockarna för att sortera dem, men i övrigt är det fritt fram att bygga ett enkelt timmerflottarvindskydd, tända en eld och uppleva oset av kolbullar blandat med blöta kläder och vid klart väder skåda en magnifik stjärnhimmel.