Vad finns att göra i Torsby?

Torsby med sina drygt 4 000 invånare är kanske inte Sveriges största stad men här finns många olika saker för den som är intresserad. Du behöver inte åka längre än ut i kommunen för att hitta ett stort utbud för att hålla dig upptagen.

För de yngre

Att bo och växa upp i ett mindre samhälle innebär många gånger att man inte har samma möjligheter som den som bor i en större stad. Så är inte fallet här, kommunen har tillsammans med sina arbetspartner sett till att det finns ett stort utbud av meningsfulla aktiviteter som kan fylla ungdomarnas fritid, oavsett om du har bott här hela ditt liv eller är nyinflyttad.

Det finns ett antal olika idrottshallar och fotbollsplaner men även ishockeyrinkar och diverse vinteranläggningar med diverse organisationer och klubbar. Kommunens ungdomsråd ser dessutom till att de kommunala pengar som delas ut möter ungdomarnas intressen och ser till deras erfarenheter och kunskaper.

När du inte är sportintresserad finns det två biografer, en i Torsby (Biograf Stjärnan) och den andra i Ambjörnby i folkets hus. Båda är helt digitala och har ofta stora premiärer.

Alla föreningar som erbjuds kan du komma i kontakt med genom föreningsregistret där du kan hitta kontakter till var och en av dem.

För de äldre

Många olika aktiviteter erbjuds även för det äldre men kommunen har dessutom tänkt på de bekvämligheter som invånarna behöver. Allt från skolor till sjukvård. Åtta olika grundskolor erbjuds i kommunen vilket täcker alla invånare. Även när du behöver distriktstandvården finns det ett brett utbud. Sjukhus med specialistvård och akutmottagning finns i kommunen och täcker norra Värmland. Om du letar efter något lite mer intellektuellt finns även ett bibliotek i Torsby samt i Sysslebäck där du kan låna både böcker och filmer som kan locka. I samarbete med kommunen erbjuds dessutom ett antal kulturella aktiviteter året runt. Våreld:https://www.visittorsby.se/sv/evenemang/kulturveckan-vareld-54639 är ett älskat inslag som infaller i april normalt sett och erbjuder utställningar, besök av författare och en bokmässa. Om du orkar vänta till hösten finns även Höstglöd som infaller i september – oktober. En hel vecka fylld med dans, konstutställningar, föredrag, teater och musik med mera. Rally Sweden slår dessutom upp dörrarna i Torsby varje år vilket gör att kommunen sjuder av liv och glädje.

Om du vill pröva på något annorlunda finns alltid omkring 30 olika intakta rökstugor som du kan besöka och här kan du få en inblick i hur det var att leva på den tiden.

Är teater din grej finns Torsbys teaterförening som är en del as Riksteatern och erbjuder både teater och kulturprogram med jämna mellanrum.

Oavsett om du bor i Torsby eller kommer hit för att du är nyfiken på att se och lära känna en av Sveriges vackraste platser finns alltid något att göra och hitta på. En idyll mitt i Sverige.