Fishing. Close-up shut of a fish hook under water

Fishing. Close-up shut of a fish hook under water

I Sverige är intresset för fiske mycket stort och landet bjuder på ett flertal magiska platser för den som söker bra fiskevatten. Utbudet av olika fiskarter är stora och här kan man fiska allt från gädda, abborre, öring, brax och mycket mer. Människor reser långa vägar för att hitta den rätta fisken och är ibland borta under längre perioder. Att fiska är både roligt och mycket spännande och det bästa är att det är en aktivitet där hela familjen kan vara inkluderad. Planerar man att fiska i mycket hårda strömmar är erfarenhet och kunskap dock rekommenderat, men i fiskevatten vid Torsby finns det något som passar alla. Som fiske-fantast kan du räkna med över 50 olika sjöar och tjärn att testa din lycka i. Svarttjärn bjuder t.ex. på både öring och abborre, medan Skallbergesjön bjuder på både öring, abborre, gädda, ål och brax. En längre resa från Torsby tar dig till Stor-Ullen, där även röding finns på menyn.

Storfångst på fem ton fisk

Det råder ingen tvekan om att Torsbys fiskevatten kan bjuda på många lyckliga stunder. Utöver ett stort utbud av olika fiskarter och campingplatser gjordes även en rekordfångst i Sirsjön. Denna sjö är relativt liten och mäter endast 31,5 hektar. Trots detta är sjön full av fisk och under oktober 2017 lyckades två fiskare kamma hem mer än fem ton fisk. Istället för att använda sig av vanliga fiskespön satsade man på att fiska med ett långt nät som bit för bit krymptes. Fisket i Sirsjön har alltså varit rekordbra under föregående år och många människor besökte platsen för att ta med sig fisk hem eller bara för att se hur hur det gick för de fiskare som lagt ut nätet. Här satsade man mest på mört och brax och alla större abborrar fick hoppa tillbaka ned i vattnet, vilket även gällde för alla gäddor som hade kommit med i fångsten. Med detta sagt finns det alltså tveklöst mycket bra fiskevatten runt om Torsby och är du inte ute efter mört och brax kan Vägsjön bjuda på lake och löja.

Föreviga dina fiskeminnen

Det sägs att fiske och den friska luften inte enbart är bra för kroppen, utan har även har positiv inverkan på sinnet. Många fiskare finner ro i att bege sig ut på vattnet eller sätta sig vid sin favoritplats och kasta sitt spö. Vissa har tagit fiskeintresset så långt att de har gjort sig en karriär av hobbyn, medan andra väljer att fiska då tiden och året tillåter. Oavsett varför man fiskar är det många som gillar att föreviga sina minnen. En kamera med ett ordentligt band att ha runt halsen kan därför vara en bra grej att ha med sig, inte minst för att kunna fotografera sin härliga fångst. Vill man ta steget längre kan man ta häftiga bilder med en undervattenskamera nära till hands. Att du får en närbild på någon fisk kanske inte är så troligt, men du kan ändå skapa riktigt fantastiska bilder från din fiskesemester.