Besök vinterparadiset Branäs

I Torsby kommun en bit utanför själva tätorten ligger Branäs skidanläggning. Anläggningen är Värmlands största och har blivit ett allt mer populärt resmål på senare år, framförallt bland barnfamiljer.

En av Sveriges modernaste anläggningar

Inte nog med att Branäs är Värmlands största skidanläggning, det är också en av Sveriges mest moderna anläggningar. Här finns över 30 nedfarter med varierande svårighetsgrad. För de allra minsta och de som hellre åker annat än skidor finns fina pulkabackar att ta sig an.

Via anläggningens liftsystem kan du enkelt transportera dig var du vill på Branäsberget. Liftsystemet består av olika sorters liftar, t ex stolsliftar, gondol, ankarliftar och knappliftar. Självklart finns även fina längdskidspår att använda på anläggningen.

Bästa skidorten för barnfamiljer

Flera år i rad har Branäs skidanläggning utsetts till ”Bästa skidort för barnfamiljer”. På anläggningen erbjuds aktiviteter för både stora och små, både i och utanför skidbackarna. Barnen bjuds på varm saft i backen och runt om på anläggningen finns flera lekrum. Alla barnaktiviteter är dessutom gratis.

Besök Branäs på sommaren

Branäs hakar nu på andra skidorter och satsar även på sommaraktiviteter. Målgruppen är fortsatt barnfamiljer, och besökarna kommer erbjudas aktiviteter som cykling och padel. Stolsliften Sjöexpressen kan användas för att nå cykelbanor uppe på berget. Det finns också möjlighet att cykla downhill för den som önskar.

Boende i Branäs

Vill man hyra boende i Branäs finns både stugor och lägenheter att välja mellan. Avståndet till backarna varierar, och vissa boenden har ski-in/ski-out för den som vill bo riktigt nära skidåkningen. Det blir också alltmer populärt att köpa eget boende i anslutning till Branäs skidanläggning, och antalet nybyggnationer har ökat enormt.

Det är en stor investering att köpa villa, men med tanke på att man kan hyra ut boendet de veckor man själv inte är på plats kan investeringen till och med betala sig själv till slut. Genom Branäs Fritidscenter kan man få hjälp med uthyrning, marknadsföring och kontakt med gäster. Som stugägare i Branäs får man dessutom tillgång till olika rabatter och förmåner på anläggningen. Perfekt för den som älskar fjällvärlden, vinter som sommar!