Kända personer från Torsby

Torsby är ett mindre samhälle mitt i vackra Värmland där det bor strax under 5000 personer. Denna tätort ligger exemplariskt utplacerad i norra delen av sjön Övre Fryken som ger platsen närhet till vatten och fin natur. För att vara en såpass liten plats är det förvånansvärt många kända personer som kommer härifrån. Bland de mer kända profilerna finns bland andra Sven-Göran ”Svennis” Eriksson som är känd över hela världen efter sin karriär som fotbollstränare. Det pigga bandet Top Cats kommer också härifrån och spelar mestadels rockabilly som är populärt i Värmland.

590px-Sven-Goran_Eriksson_2012En internationell plats

Sven-Göran ”Svennis” Eriksson är numera pensionerad men var under många år en ytterst aktiv person vars gärningar gjorde avtryck över hela världen. Hans karriär fick sitt avstamp när han ledde IFK Göteborg till bejublad seger i Allsvenskan, Uefacupen och Svenska cupen. Det blev hans biljett till utlandet, eftersom internationella lag hade uppmärksammat hans framgångar i att träna fotbollslag. Under sin världstäckande karriär har Svennis varit förbundskapten för många olika lag. Han tränade till exempel England, Mexico och Elfenbenskusten, vilket innebär att han har täckt stora delar av vår karta. Är du också sugen på en karriär utomlands? Med tanke på Svennis framgång gör det detsamma var man kommer ifrån, även om man tar avstamp i ett litet samhälle med några tusen invånare kan man så småningom bli stor och erkänd i internationella kretsar. överväg att flytta till London som Svennis gjorde, eftersom det är en knutpunkt där många intressanta möjligheter kan bli din väg till framgång.

Små steg som leder framåt

Torsby kommun är hemvist för många internationella succéer, förutom Svennis. Härifrån kommer även OS-medaljören Patrik Bodén som fick världsrekordet i spjutkastning upprepade gånger på nittiotalet. Denna lilla tätort i Värmland har tagit fram många framgångsrika idrottare som har satt orten på kartan. Känner du till exempel till skidskytten Mikael Löfgren, ishockeyspelaren Robin Rahm och rallyföraren Stig-Olov Walfridson? Alla kommer ifrån Torsby eller har bott där under en stor del av sitt liv och sin karriär. Kanske beror denna oväntade framgång för en såpass liten plats på att orten alltid har varit noggrann med att erbjuda idrottsplatser och träningsmöjligheter till sina invånare. En sak kan i alla fall konstateras; om man vill nå någonstans gör det detsamma var man kommer ifrån, frågan är var man ska och hur man tar sig dit. Även små steg leder framåt, vilket denna idylliska tätort är ett levande bevis på. Satsa på dina drömmar du också, du kan ta över världen.